De Zandstuve

Workshops waar je samen
beter van wordt

In samenwerking met COMcept, het bureau voor omgevings- en projectcommunicatie voor overheden en middelgrote bedrijven, organiseren we workshops en trainingen met een uniek sausje en altijd interessante invalshoek. Allemaal met als doel om jouw MKB naar een hoger niveau te tillen. Weten hoe? Hieronder lees je een overzicht van de mogelijkheden, die we natuurlijk graag helemaal op maat aanpassen!

Factor P (articipatie)

De nieuwe bestuurlijke programma’s staan vol met de wens om bewoners, ondernemers en organisaties te betrekken bij het maken van plannen of het uitvoeren van projecten. Maar hoe pak je dat aan? Hoe weet je zeker dat je de juiste mensen erbij hebt? Hoe bouw je een goed participatieproces? En hoe ga je om met de rol van het college en/of de gemeenteraad? In de training Factor P leer je er alles over.

Mediatraining

RTV Oost staat voor de deur met een camera. Een crisissituatie zorgt voor nationale media-aandacht. Je wil jezelf als bestuurder in de media profileren op belangrijke thema’s. Of jouw organisatie vindt het belangrijk dat jij als woordvoerder kunt optreden. Tijdens deze praktische mediatraining leer je scherp formuleren en zie je hoe je overkomt op de camera.

Creatief Doenerij

Soms heb je een uitdaging of probleem, waar je even een halve dag voor moet gaan zitten. En waarbij externe ogen handig zijn voor de kritische blik. Met onze Creatief Doenerij helpen we jouw team een uitdaging op te lossen. Met verschilLende werkvormen en brainstormtechnieken.

Persoonlijke communicatiekracht

Je wil steviger overkomen bij jouw medewerkers. Je wil jouw boodschap beter neerzetten voor een grote groep. Tijdens de training persoonlijke communicatiekracht gaan we op zoek naar jouw presentatievaardigheden. Niet om trucjes aan te leren, maar juist om jezelf te blijven, waardoor jouw verhaal nog krachtiger overkomt.

Workshop klantbeleving

Hoe wordt jouw bedrijf of organisatie eigenlijk door de klant ervaren? Hoe komen ze binnen? Worden ze vervolgens geknuffeld of aan hun lot over gelaten? Samen met jouw team maken we de ideale klantreis en bekijken we waar jullie nog stappen kunnen zetten. Mocht je dat willen, dan kunnen we vooraf ook nog mystery shops, calls en mails uitvoeren.

HIGH 5!

Wie ben je? Waar wil je heen? In 5 interactieve stappen leren jullie elkaar en jezelf beter kennen. Sta eens stil bij het moment en laat een ander meekijken naar de stap die je nog graag wil zetten. Zo help je elkaar in beweging te komen! Wat ga je doen met het advies dat je krijgt? Doen of laten?

Workshop Merkwaardig

Over de eigenheid van jouw merk, jouw organisatie. Wat maakt jouw merk uniek en onderscheidend? Typisch een onderwerp waar iedereen wel iets van vindt of graag z’n plasje over doet. Vandaar dat we starten met een wedstrijdje Ver plassen: om te ervaren hoe jij continu wordt beïnvloed door sterke merken. Van de schrik bekomen? Dan vertellen we je nog graag even hoe dat precies werkt en hoe wij onze merkplasjes doen.

Hey, kijk jou ’s

Bij de workshop Hey, kijk jou ’s! krijg je een kijkje in de wereld van vloggen en word je bewust hoe jij overkomt op anderen. De workshop begint dan ook met een vlog, waarin we uitleggen wat vloggen precies is en waarom het zo belangrijk is. Nadat we de deelnemers bewust maken hoe ze overkomen op anderen, moeten ze zelf aan de slag. Een oefening waarbij je leert dat het vertellen van een simpel verhaal op vele manieren mogelijk is. Tot slot volgen er praktische tips over vloggen in – je raadt het al – een vlog 🙂

Leiderschap & communicatie

Leiderschap: kun je dat leren? Jazeker! Leiderschap en communicatie gaat over invloed hebben. Op jouw teams en individuele medewerkers, op het management, maar ook op de omgeving. Met oefeningen en gespreksvormen komen alle deelnemers deze workshop een stapje verder in leiderschap & communicatie.

In gesprek over de omgevingswet

Alle gemeenten krijgen te maken met de omgevingswet. Maar de vraag is: welke stappen moet je intern zetten? Wat moet straks de klantbeleving zijn? Hoe ga je in gesprek met collega’s en…. Er zijn veel vragen om te beantwoorden. Wij kunnen je helpen bij het samen bouwen van een goed proces en stappenplan.

Brainstormen kun je leren

Tijdens deze workshop leer je hoe je zelf brainstormsessies kunt organiseren. Je krijgt inzicht in verschillende brainstormtechnieken en werkvormen. En je probeert ze natuurlijk uit. Kortom: je gaat met heel veel inspiratie naar huis.

Help, een crisis?

Het moet natuurlijk nooit gebeuren. Maar wat als er toch een ernstig ongeluk gebeurd? Of als er een flinke brand uitbreekt? Voorbereiding op een crisissituatie is erg belangrijk. Maar wat moet je dan regelen? En: hoe pak je crisiscommunicatie aan? In deze workshop nemen we je mee in de wereld van crisissituaties en crisiscommunicatie.

Hoe maak ik leuke content voor sociale media?

Jouw organisatie of bedrijf maakt natuurlijk gebruik van sociale media, zoals Facebook, LinkedIn, Instagram en Youtube. Maar oei wat lastig om steeds iets leuks te verzinnen om erop te zetten. In deze workshop leer je hoe je op een creatieve en effectieve manier content kunt maken. En: hoe je dit werk beter kunt plannen.

Een update van marketing en communicatie in één dag

Jij doet de marketing en communicatie voor een bedrijf of organisatie. Maar eigenlijk zou je er wel meer van willen weten. In één dag updaten we jouw kennis met actuele inzichten. Vooraf kun je aangeven welke thema’s in ieder geval aan de orde moeten komen. Na deze dag ben je weer helemaal bij.

Maatwerk

COMcept kan daarnaast op basis van doelstellingen van de organisatie en/of bedrijf een programma-op-maat samenstellen. We maken daarbij gebruik van onze eigen kennis en ervaring, maar putten ook uit ons enorme netwerk.

Onze werkwijze bij maatwerk is:
– Intakegesprek over doelstellingen en invulling programma
– Per mail: concept-programma, met mogelijkheid tot reactie.
– Inhoudelijke voorbereiding en uitvoering workshop.

Programma

We bieden een drietal compleet verzorgde programma’s aan. Kijk voor onze brunch en diner arrangementen in ons Ingrediëntenboek.

 
Programma 1 (vanaf 20 personen)
Workshop, duur: 1 a 2 uur
Uitgebreid brunchbuffet met luxe broodjes en onbeperkt koffie/thee.

 
Programma 2 (vanaf 20 personen)
Workshop, duur: 1 dagdeel
Uitgebreid brunchbuffet met luxe broodjes en onbeperkt koffie/thee

 
Programma 3 (vanaf 20 personen)
Workshop, duur: hele dag (vanaf 20 personen)
Uitgebreid bruchbuffet en/of dinerarrangement (naar keuze)

 

Prijs op aanvraag