De Zandstuve

Waar u nog niet
aan had gedacht

De feestdagen komen er weer aan, dus er worden weer volop evenementen georganiseerd! Niet alleen bij De Zandstuve zit de december maand al bomvol, maar ook de vraag naar catering op locatie is groot. We zien deze trend al jaren. Iedereen wil tegenwoordig zoveel mogelijk ontzorgd worden. Waar heeft u nog niet over nagedacht? Wij geven u graag onze 5 gouden Z-tips over het culinaire aspect van uw feest!

 

1. Uw gasten

Komen er meer dan 30 gasten op uw feest? Dan is het wellicht raadzaam om het buffet dubbel op te zetten. Op die manier beperkt u de wachttijd. En wat is doelgroep? Jongere generaties hebben vaak een andere voorkeur dan de oude garde

2. De ruimte

Een buffet neemt vaak aardig wat ruimte in beslag. Als u geen mogelijkheid heeft om naar buiten uit te wijken dan vraagt de situatie om creativiteit. Zit iedereen al in de (woon)kamer? Betrek de keuken er dan bij! Leg een plank over het gasfornuis en plaats een leuke tafelloper over het aanrechtblad. Schuif er een tafel bij en creëer een gezellige indeling. Heeft u genoeg ruimte? Zorg dan voor een brede tafel in een centrale ruimte waar men omheen kan lopen.

3. De opbouw van het buffet

Wilt u verschillende gangen presenteren? Vaak zetten we de koude (voor)gerechten aan het begin van het buffet, waarna het overgaat in de warme gerechten. Wij merken dat gasten niet altijd weten dat er een onderscheid is tussen de voor- en hoofdgerechten. Wilt u toch graag duidelijk onderscheid maken in de gangen? Plaats deze dan apart van elkaar en communiceer dit duidelijk naar uw gasten. Wist u trouwens dat de eerste drie gerechten van het buffet het vaakst gekozen worden? Zet daarom de hardlopers altijd achteraan.

4. Beperk uw keuze!

Voedselverspilling is één van de grootste problemen in de cateringindustrie. En dat vinden we bij De Zandstuve jammer. Beperk daarom de keuze in gerechten. Kies liever voor 4 of 5 verschillende gerechten in plaats van 10. Zorg voor diversiteit in de gerechten zodat er voor ieder wat wils is.

5. Aankleding

Om uw gerechten warm te houden, worden deze vaak in warmhoudbakken geplaatst. Presenteer het buffet leuk door er verse ingrediënten, bloemen of leuke potjes aan toe te voegen. Daarnaast creëert u een speels effect door met de gerechten op verschillende hoogtes te plaatsen en met verschillende materialen te werken. Toppresentatie gegarandeerd!

weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op over de mogelijkheden!

Cases

Back to the roots
Het 50-jarig jubileum van Heuver Bandengroothandel

Twentsch Wijnfestival Bella Italia
Een festival op eigen terrein

Witte van Moort
Zomer BBQ