De Zandstuve

Twentsch Wijnfestival
Bella Italia

Op 15 juli 2017 wilden we mensen uit regio Overijssel kennis laten maken met een nieuw en uniek concept: het Twentsch Wijnfestival. Een evenement waarbij lifestyle en reizen gecombineerd werden met wijn en spijs van culinair topniveau.

Maar hoe zet je een nieuw festival op de kaart tijdens de vakantieperiode, midden in festi season? Een uitdagende taak die niet alleen een strakke organisatie behoefde op de dag zelf, maar ook vroeg om een uitgekiende marketingcampagne en goede samenwerkingen met lokale en regionale ondernemers.

After brains comes beauty
Het begon met een brainstormsessie over het thema passend bij de tijd van het jaar. En wat is nu meer top of mind bij mensen in aanloop naar de zomer dan vakantie? Met een persoonlijke voorliefde voor de Italiaanse keuken kozen we daarom voor het thema Bella Italia. We wilden bezoekers een volledige Italy experience geven. En dat gaat verder dan alleen het culinaire aspect.

Italiaanse wijnmakers
In samenwerking met het Twentsch Wijnhuis uit Vasse lieten we vijf gerenommeerde wijnmakers uit Italië overvliegen om hun wijnen te vertegenwoordigen. Daarmee brachten de wijnmakers letterlijk en figuurlijk een stukje Italiaanse cultuur mee naar het wijnfestival.

 

 

Rondom de Italiaanse antipasti en bekende Italiaanse pasta- en vleesgerechten zorgden we voor een Toscaanse setting met Italiaanse auto’s, houten vlonders, sfeervolle lampionnen, romantische verlichting en lange houten tafels met wit linnen, omringd door groene olijfbomen.

Met een combinatie van Italiaanse muziek en old skool klassiekers van DJ Vinyl zorgden we voor een sfeerrijke stemming.

Samenwerkingen
Maar het Twentsch Wijnfestival was more than meets the eye. Samen met lokale en regionale ondernemers Jan Pas, VakantieXperts Noël Ten Thije en Mister Seven combineerden we wijn- en spijs met lifestyle. Want hoe leuk is het om onder het genot van lekker eten en goede wijn kennis te krijgen met nieuwe trends en ontwikkelingen op het gebied van reizen en fashion?

Events in festival stijl zijn de laatste tijd booming. Juist omdat er voor ieder wat wils is en er een ongedwongen sfeer hangt. Organiseert u zelf een evenement op groot of kleinschalig niveau en wilt u een originele aanpak? Neem dan contact met ons op om te kijken hoe we dit op een unieke manier kunnen vormgeven!

Sfeerimpressie Twentsch Wijnfestival

Swipe voor meer foto’s!