De Zandstuve

Twente is een wijn- en spijsevenement rijker

Het Twentsch Wijnfestival beleefde op 15 juli haar eerste editie en toverde daarmee de tuin van De Zandstuve feesten en ontmoeten om tot een ware Italiaanse belevenis.

Iets voor vieren, verzamelen de eerste bezoekers zich bij de ingang van het Twentsch Wijnfestival. Gasten worden ontvangen met een verfrissende wijn en wanen zich bij binnenkomst volledig in Italiaanse sferen. Het terrein is ingericht met witte chique punttenten, houten vlonders, sfeervolle lampionnen, romantische verlichting en lange houten tafels met wit linnen, omringd door groene olijfbomen.

De Zandstuve Feesten en Ontmoeten organiseert het nieuwe Italiaanse evenement in samenwerking met Twentsch Wijnhuis uit Vasse en gelieerde wijnmakers. Het wijn- en spijsevenement zorgt voor een breed publiek: Van begin dertigers tot eind zestigers. Uit het Oosten én Noorden van Nederland.

<h6> Italiaanse wijnmakers </h6>
De Italiaanse spijzen worden vergezeld door vijf Italiaanse wijnmakers die dezelfde dag nog overvlogen vanuit Toscane. De sfeer zit er al meteen in: Bezoekers lopen ongedwongen rond en genieten volop van tientallen Italiaanse klassieke gerechten en ongekend goede wijnen. De DJ draait originele vinyl platen. Italiaanse muziek wordt afgewisseld met klassiekers uit de jaren ’50 tot ’80. De klassieke Bentley uit 1931, die onlangs nog over in Monza paradeerde met Max Verstappen, en de elegante Maserati van Wiggers Mastercars trekken de hele dag door veel bekijks.

<h6> Lifestyle </h6>
Schoenenhuis Jan Pas presenteert haar nieuwe collectie schoenen en tassen en Mister Seven Personal Tailor staat met de mooiste Italiaanse stoffen klaar om gasten te voorzien van authentieke design maatpakken. Noël Ten Thije staat klaar met de mooiste Italië reizen én een scherm om de WK-finale af te spelen.

“Na maanden voorbereiden was het mooi om te zien hoe alles samenkwam”, vertelt Jerry Blekkenhorst van de Zandstuve, initiatiefnemer van het evenement. “Mirna, die bij ons werkzaam is op het gebied van Marketing en PR en ons gastvrije team hebben er – met oog voor detail – een feestje van gemaakt. Culinair heeft onze keukencrew laten zien dat we in staat zijn om complete landenthema’s te presenteren, vers en uit eigen keuken. Daar mogen we echt trots op zijn. Daarnaast hebben we veel nieuwe “gezichten” mogen verwelkomen in Den Ham, Bourgondiërs, genietend van het leven!

<h6> Op naar volgend jaar </h6>
Dat het Twentsch Wijnfestival een tweede editie krijgt is wel duidelijk. “Maar we krijgen eerst nog de Wijn en Wild proeverij op 11 november.” Tijdens dit jaarlijks terugkerend wijn- en spijsevenement kan men voor een all-in bedrag van 55 euro genieten van ruim 50 open wijnen gecombineerd met meer dan 20 wildgerechten. Hoewel november nog ver weg lijkt, zijn we nu al begonnen met de voorbereidingen. Aanmelden kan dan ook al via info@dezandstuve.nl. “Wacht niet te lang, want er zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar.”

Sfeerimpressie Bella Italia

Swipe naar links voor de foto’s!