De Zandstuve

Tijdens de wijn- en wildproeverij van 11 november namen we onze gasten mee op culinaire reis naar Oostenrijk, Italië en Chili. De heerlijke wildgerechten werden begeleid door top kwaliteit wijnen, waarbij gerenommeerde wijnmakers overvlogen om gasten de mooiste wijnen van de streek te laten proeven.

Rondom vieren stroomde het hoofdgebouw van de Zandstuve vol met wijn- en wildliefhebbers. Ik vind het fantastisch dat een evenement als deze gasten uit omgeving, maar ook uit het westen van het land, trekt voor een middag heerlijk eten, drinken en samen zijn. Onze agenda’s zitten overvol met afspraken, vooral richting het einde van het jaar. Daarom ben ik ontzettend trots om toch te zien hoeveel animo er wederom is voor dit mooie evenement.

Het organiseren van een wijn- en wild proeverij, het Bella Italia wijnfestival en het ruige Bourbon Blues & BBQ en het christelijke BOOST zijn prachtige momenten om te bouwen aan gezamenlijkheid. Dát is waar het voor mij om draait. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen.

Hoewel eten en drinken tijdens dergelijke evenementen vaak centraal staat, probeer ik toch ook altijd stil te staan bij mensen die er niet bij kúnnen zijn. Ook vandaag de dag, in Overijssel (maar ook in andere delen van Nederland) kampen nog steeds heel veel huishoudens met armoede. En hoewel het aantal huishoudens lichtelijk afneemt, belandden steeds meer huishoudens in langdurige armoede. We hebben natuurlijk niet alles in de hand, en er is geen kant en klaar antwoord voor de oplossing van dit probleem. Maar we kunnen collectief wél iets betekenen op korte termijn.

De voedselbank

Ook dit jaar organiseert RTV Oost de actie ‘samen voor de voedselbank’ waarin ze oproept om een digitaal voedselpakket te doneren voor tien euro. Een prachtig terugkerend initiatief waarin we door iets kleins te doen, iets heel groots kunnen betekenen voor heel veel families.

Doneren kan hier.