De Zandstuve

Sorry not sorry!

Eén keer met je ogen knipperen en het is alweer december. Ik denk dat veel mensen het met me eens zijn als ik zeg dat het jaar wederom voorbij is gevlogen. Het is bijna tijd voor de goede voornemens lijstjes en de terug- en vooruitblikken. Maar voor het zover is, is het eerst nog tijd voor Mariah Carrey muziek, Santaruns en natuurlijk: Kerst!

Ik krijg de afgelopen periode daarom vaak reserveringen voor Eerste en Tweede Kerstdag. En hoewel het in horecawereld niets meer dan normaal is om geopend te zijn, kiezen wij ervoor om met Kerst gesloten te zijn.

Vanuit ondernemers perspectief misschien niet de ‘slimste move’, een reactie die ik met enige regelmaat al heb gehoord. En hoewel we met veel andere nationale feestdagen wel gewoon geopend zijn, wil ik mijn medewerkers niet verplichten om met Kerst te werken. We kunnen altijd wel blijven doorgaan, maar Kerst is een moment die gevierd moet worden met familie, vrienden en andere dierbaren. Niet op de werkvloer.

Een regel die 34 jaar geleden al door mijn vader werd vastgesteld en die ik met trots graag in stand houdt.

Deze blog vind je misschien ook interessant: Bouwen aan gezamenlijkheid