De Zandstuve

Het is één van de goede voornemens van heúl veel mensen dit jaar. Matigen met alcohol, te beginnen met een ‘Dry January’. Een super goed initiatief, waarbij er meer bewustwording wordt gecreëerd rondom alcoholconsumptie en de gevaren van teveel alcohol. Toch vind ik een mooi glas wijn of een lekker getapt biertje wel een héle fijne toevoeging die hoort bij het culinaire aspect. En omdat we veel vragen krijgen over onze wijnen licht ik ze in deze blog graag even uit.

Zuid-Frankrijk

Nee nee, die wijngaard in den ham is nog steeds niet gezaaid. We doen het vooralsnog met de Franse wijnen van l’Arjolle. Maar dat is zeker geen straf! Want met de Côtes de Thongue wijnen uit het zuiden van Frankrijk zorgen voor een extra smaakbeleving bij ieder gerecht.

We hebben voor deze producent gekozen omdat deze familie zich juist onderscheid in topkwaliteit huiswijnen.

Veel producenten hebben namelijk de ambitie op topwijnen te maken, wat resulteert in hoge prijzen en beperkt beschikbare wijnen. Maar naar mijn mening herken je kwaliteit van een producent juist aan zijn huiswijnen. Als die goed zijn, dan zijn de niveaus daarboven dat zeker!

Villa Trasqua

Als alternatief schenken we ook regelmatig de tricolore van Villa Trasqua, een prachtige witte, rode en rosé onder de noemer Trastella, Traluna en Trasquanello. De wijngaard ligt in Toscane en behoort absoluut tot één van mijn favoriete wijnproducenten. Bij onze wijnevenementen zijn ze dan ook altijd present.

Enfin, voor iedereen die nu de alcoholische versnapering de komende twee weken nog laat staan: zet ‘m op. En voor iedereen die vanavond een fijn glas rode wijn drinkt tijdens het avondeten: geniet!

Lees ook: Het jaar 2018 in een notendop